Våra ledord, riktlinjer och historia

Bild från vår Bollywoodworkshop med Ulrika Larsen på Stockholms Kulturfestival 2012

Yoga och dans mitt i Stockholm – på Yogansa

Kultur över gränser

Yogansa är inte vilken yoga- och dansstudio som helst. Vi är en ekonomisk förening som tror på förändring genom yoga, dans och musik. I en allt mer segregerad värld uppstår rädslor för det okända, nyfikenhet ersätts av fördomar och vi går om miste om all den rika kultur som finns omkring oss.

Våra yngsta elever är inte mer än ett år gamla, och våra äldsta elever har egna barnbarn. Oavsett ålder tror vi att yoga, dans och musik kan påverka och skapa ett intresse för kulturer vi vet väldigt lite om. Våra danslärare är mycket mer än bara lärare, de är utbildade utomlands, har levt och lärt sig hela kulturen, och delar med glädje med sig av detta.

Stockholm är en fantastisk stad med invånare från hela världen, vissa delar av staden lever i harmoni medan vissa delar av Stockholm kännetecknas av just segregation.

Yogansa vänder sig främst till dig som är vuxen, medveten och nyfiken, för att sprida kännedom och lärdom om musik och dans i andra delar av världen.

  • Vi tror att yoga, dans och musik är några av de starkaste broarna mellan människors hjärtan.
  • Vi tror på allvar, att vår yoga- och dansstudio kan påverka varje enskild individ som kommer till oss.
  • Vi tror att vår yoga- och dansstudio är speciell, vi vill påverka, väcka nyfikenhet, sprida glädje och kunskap.

Träning på ett nytt sätt

Oavsett om du är ute efter att lära dig att dansa, eller bara få dig ett rejält träningspass, så garanterar vi att alla våra kurser får igång pulsen och ger dig mer eller mindre träningsvärk.

Inget ger dig bättre träning än när du släpper loss och dansar för att det är kul, så kul att du glömmer bort att du tränar.

Vår ambition är att skapa ett träningsklimat som inte handlar om att tävla, vara snyggast klädd eller lära sig koreografierna snabbast. Vi vill utmana deltagarna på deras egna villkor och få alla att prestera sitt allra bästa, men för deras egen skull, inte för någon annan.

Att träning är viktigt behöver väl knappast påpekas, men det är viktigt att påpeka att träning måste vara roligt!

Rolig träning =

  • Du anstränger dig mer
  • Du frigör endorfiner och positiv energi
  • Du får en välförtjänt paus från en kravfylld vardag

Vilken nivå ligger du på?

Denna fråga ställer sig nästan alla som börjar dansa. Kanske är du en ”gammal dansare” som slutade när vägskälet tävling eller hobby dök upp, eller så kanske du varit intresserad av dans men aldrig vågat börja.

  • Vi utgår ifrån att alla är nybörjare och anpassar därefter nivån till en lagom svårighetsgrad. Varje lärare har en individuell undervisningsstil.
  • Vi föredrar att alla hänger med, än att några få utvecklas.
  • Om efterfrågan finns för att starta dansklasser på mer avancerad nivå, så gör vi det med glädje!

Hur Yogansa startade

Yogansa är som sagt inte vilken yoga- och dansstudio som helst. Vi lägger stor vikt vid att ha roligt, sprida kunskap och väcka nyfikenhet om de olika kulturer våra dansstilar härstammar ifrån, och framförallt att få alla att känna sig välkomna, oavsett ålder, ursprung eller tidigare erfarenhet av dans eller yoga.

Initiativtagare till skolan är Irini Dougias Andersson, som själv undervisar i streetdans för barn. Syftet är att erbjuda en kravlös dansskola där fokus ligger på att svettas och ha kul, oavsett ålder. Kurserna som erbjuds bygger på klassisk tränings- och motionspedagogik, varvat med båda fördjupande dansteknik och kunskap om dansens ursprung och kultur.

Barnklasserna bygger främst på att ha roligt, framkalla dansglädje, ta vara på barns naturliga energi och kreativitet, samt att smyga in övningar som utvecklar barnens koordination, motorik och känsla för rytmik. Dom kurser vi har att erbjuda riktas mot barn från 1-12 år. För barn som är 1-5 år finns Afroinspirerad danslek som leds av Klara Berggren. För barn 6-12 år har vi  streetdance, breakdance och MJ-style.

Vuxenklasserna går ut på att släppa loss, svettas kopiösa mängder och kanske få in en hel del snygga danssteg att visa upp när det blir fest. Vi erbjuder en mängds olika dansstilar, och olika sorters yoga.

Vårt viktigaste uppdrag är att sprida positiv energi och dansglädje genom dans och musik från världens alla hörn!

Vill du snabbt få en överblick över alla våra danskurser respektive yoga och pilateskurser?

All info om kurserna hittar du under Yoga & pilates,  Danskurser för vuxna, eller Danskurser för barn.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather